Concurs escolar “Jo també vull ser científica”

El jurat del concurs escolar “Jo també vull ser científica” ha decidit que els guanyadors d’aquesta segona edició del certamen són els centres educatius Cooperativa d’ensenyament Es Lledoner (categoria d’infantil i 1r i 2n de primària), del CEIP Eleonor Bosch (categoria de 3r a 4t de primària) i de l’IES Maria Àngels Cardona (categoria de secundària, batxillerat i cicles formatius).

Convocat per la Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i a través del CEP IBSTEAM i, amb la col·laboració de Convivèxit, IBDona, Emaya, la Casio Divisió Educativa, ICONO, Vodafone empreses, Desconectando i la Plataforma 11F,i, amb les doctores de la UIB Alicia Sintes (Física) i Mar Leza (Biologia); aquesta iniciativa vol commemorar avui el 11F, Dia internacional de la Dona i la Nina a la Ciència.

L’objectiu d’aquest concurs és visibilitzar el paper que han tengut les dones dins la ciència al llarg de la història i, d’aquesta forma, tenir referents perquè les nines s’animin a elegir carreres de l’àmbit científic.

Aquest concurs de vídeos escolars demanava als participants elaborar un anunci adreçat a visibilitzar el paper de la dona dins els camps científics i tècnics. Entre les quals s’hi troba Alicia Sintes, membre de l’institut IAC3.

Els 3 vídeos guanyadors participen de la fase internacional del concurs, una final europea dins el programa Erasmus+, amb el projecte «STEAMing for the future», 2020-1-ES01-KA226-SCH-096028, que coordina el CEP IBSTEAM, amb la participació de la Scuola di Robotica di Genova (Itàlia) i l’Ajuntament de Porin (departament d’educació ciutat de Pori, Finlàndia). Aquesta fase es celebrarà la propera setmana.

Més info.