IAC3 participa en el XI Campus Cientificotècnic d’Estiu (enguany, virtual)

El Vicerectorat d’Estudiants, a través del Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB) organitza el XI Campus Cientificotècnic d’Estiu, juntament amb la Facultat de Ciències i l’Escola Politècnica Superior.

L’objectiu principal és fomentar l’interès per la ciència, la tecnologia i la innovació entre estudiants de 4t d’ESO i 1r de batxillerat de les Illes Balears.

A causa de la situació actual, enguany el Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) ha traslladat aquesta activitat a un entorn virtual.

Entre les activitats que es realitzaran  l’IAC3 participa en:

Ones Gravitacionals i la Seva Simulació. Voleu saber més coses sobre les ones gravitacionals i els forats negres? Uns joves investigadors us ho explicaran tot. També tindreu l’oportunitat de fer el vostre propi detector d’ones gravitacionals mitjançant material casolà des de ca vostra.

Cita amb Científica: Alícia Sintes. Tindreu l’oportunitat de conèixer una investigadora de la UIB i interactuar amb ella. Us recomanam que prepareu moltes preguntes, ja que, després d’explicar-vos la seva trajectòria professional, les hi podreu fer. 
Alicia Sintes, investigadora que lidera la participació del Grup de Física Gravitacional de la UIB en la col·laboració científica internacional LIGO. En aquest projecte es varen detectar per primera vegada les ones gravitacionals, descobriment mereixedor del premi Nobel de Física 2017 i del premi Princesa de Asturias d’Investigació Científica i Tècnica 2017.
Per més informacó clicau aquí.