Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

L’objectiu principal d’aquest dia tan especial és aconseguir una participació i inclusió més gran de les dones i les nenes en el món de la ciència i la tecnologia i d’aquesta manera trencar amb la desigualtat de gènere.

“Fa ja més de 100 anys que la polonesa Marie Curie va alçar el seu nom com el de la primera dona científica reconeguda universalment. Era física, química i matemàtica. Si no fos per ella, poc sabríem de la radioactivitat, un camp que el 1903 la va dur, juntament amb el seu marit, a ser la primera dona de la història a guanyar un Premi Nobel. Encara que és la més nomenada, la van precedir la il·lustradora científica Maria Sybilla, la matemàtica Ada Lovelace, la paleontòloga Mary Anning… i la van seguir d’altres com la informàtica Grace Hopper, l’astrònoma Cecilia Payne-Gaposchkin, l’astronauta Valentina Tereshkova i la química Gabriela Morreale, entre moltíssimes més., Ref: Ara Balears, 10/02/2022”

L’IAC3 vol contribuir a donar ressò a aquest dia tan important per agafar consciència del problema i que puguem arribar realment a un estat que aquest dia ja no tengui sentit dins la nostra societat perquè haurem assumit i obtingut els objectius d’aquesta fita.
Per això es necessiten més investigadores liderant la recerca i cal visibilitzar-les, perquè encara estem lluny de normalitzar una situació anòmala.

Activitats:
Conferència de la Dra. Alícia Sintes dia 11 al Bellver International College
Conferència de la Dra. Alicia Sintes dia 14 als CEIPs de Sant Lluís, Menorca
Conferència de la Dra. Alicia Sintes dia 23 de febrer a l’Ateneo de Santander
Conferència de la Dra. Alicia Sintes dia 10 de març al Insituuto Cervantes de Budapest