L’IAC3 participa en la Jornada de Ciència al Parlament de les Illes Balears

El passat 3 de novembre es va celebrar la Jornada de Ciència al parlament de les Illes Balears. Hi havia representats de la majoria dels instituts de recerca de les Illes Balears, entre els quals el director de l’IAC3 Bartomeu Coll Vicens. En representació de la UIB hi varen assistir el Rector Dr. Jaume Carot, el Vicerectorat de Política Científica i Investigació: Dr. Víctor Homar Santaner i la Vicerectorat d’Innovació i Transformació Digital: Dra. Lorenza Carrasco Martorell.

Per altra part, hi havia els representants dels partits polítics que tenen representació al parlament, llevat del grup Vox.

L’acte va consisitr amb les següents ponències:

  • Ponències sobre la resposta científica als reptes actuals de la societat. A càrrec del Dr. Joan Grimalt Obrador i del Dr. Damià Gomis Bosch.
  • Ponències sobre el retorn del talent, retenir el nou i importat l’existent a les Illes Balears, a través de les eines legislatives. A càrrec del Sr. Miquel Company, conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears; del Dr. Jaume Carot, rector de la Universitat de les Illes Balears i de la Sra.  Agustina Vilaret, secretària autonòmica d’Universitat, Investigació i Política Lingüística.
  • Debat sobre els òrgans per l’assessorament dels Parlament en matèria cientrífica: finalitats, funcionament, composició i funcions. Presentat per la Dra. Emilia Aiello, investigadora Marie Curie a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Intervencions per representants dels grups parlamentaris.

Va ser una activitat molt interessant, continuació d’una que es va encetar fa tres anys, de posar en comú la feina del món científic al servei de la societat, representada pels partits polítics amb representació parlamentària.

Es va aprovar crear una comissió conjunta perquè fos una eina de consulta permanent i assessorament en la presa de decisions dins el poder legislatiu i executiu.

Per més informació clicau aquí.