Alicia Sintes, Nuria Marbà i Dora Romaguera, entre les millors investigadores d’Espanya.

Alicia Sintes, Nuria Marbà i Dora Romaguer estan situades en els llocs 10, 49 i 78 del rànquing de millors científiques segons Google Scholar

El Consejo Superior de Investigaciónes Científicas (CSIC) ha publicat un rànquing de les 5.000 científiques espanyoles més destacades. Aquest rànquing ha estat confeccionat a partir de la base de dades de Google Scholar que és de les planes webs de referència en la recerca científica.

Les iniciatives a favor de visibilitzar les investigadores que treballen en el nostre país sempre són una bona notícia. Si cliqueu aquí accedireu a la classificació completa.

Cal destacar que a les Balears comptam amb 3 científiques que es troben dins el TOP 100 d’aquest rànquing: Alicia SintesNuria Marbà i Dora Romanguera. Així doncs, des de l’IAC3 les volem felicitar a totes 3 i en especial a la nostra secretària Alicia Sintes per aquesta fita aconseguida després d’anys de treball, constància i enginy.

La doctora Alicia Sintes és actualment catedràtica de la Universitat de les Illes Balears en l’àrea de Física Teòrica, així com la investigadora principal del grup de gravitació i la secretària de l’IAC3. Durant la seva carrera acadèmica va realitzar estances postdoctorals com a becària Marie Curie i com investigadora senior en l’Instutit Max Planck ür Gravitationsphysik d’Alemanya, així com altres estances de menys durada en Portugal, Regne Unit, Alemanya, Àustria i Itàlia.

La Dra. Sintes compta amb més de 3 centenars de publicacions científiques entre les quals un gran nombre estan publicades en les revistes de més prestigi del seu camp. També ha participat amb nombrosos congressos nacionals i internacionals impartint diverses xerrades convidades i cursos especialitzats. A més Sintes ha estat assessora científica de l’Agència Espacial Europea: com a membre de l’ESA Fundamental Physics Advisory Group i com a membre del Fundamental Physics Roadmap Advisory Team. Al seu torn va ser membre del grup G8 de la Xarxa d’infraestructures d’Astronomia i membre de la Xarxa d’Interlocutors Universitaris per al 7è Programa Marc, grup de Seguretat i Espai, del Servei Europa I+D de la CRUE.

Enhorabona, Alicia!