Alicia Sintes ha estat proposada per donar nom a un carrer de Sant Lluís

El municipi de Sant Lluís ha obert una votació telemàtica per donar nom a un carrer del municipi.

En la votació es pot elegir entre les Teresa Pons i Alicia Sintes, membre i secretària de l’IAC3.

El consistori va anunciar-ho aquest passat dimarts 5 de Juliol de 2022 on va detallar que el carrer en qüestió està situat davant del col·legi Sa Garriga. La institució ha recordat que les dues candidates han sorgit de les propostes d’un grup d’historiadors i persones coneixedores de la història del municipi.

Teresa Pons (1902-1960) va estudiar Magisteri i fou nomenada interina a l’Escola Graduada. En el començament de la Guerra Civil va perdre el contacte amb la seva família i exercí de mestra a la població mallorquina de Santa Margalida. El 1944 tornà a Sant Lluís per a impartir la docència i l’any 1958 fou nomenada directora de l’Escola Nacional Graduada.

Alícia Sintes és científica i integrant del projecte internacional LIGO, amb importants descobriments sobre les ones gravitacionals. El 2018 va rebre el títol de Filla Predilecta de Sant Lluís i es convertí en la primera dona a ostentar aquest reconeixement. A més a més, Alicia és i ha estat una científica molt prolífica que ha estat situada entre les 10 millors investigadores espanyoles d’un rànquing confeccionat a partir de la base de dades de Google Scholar.

Des de l’IAC3 et volem desitjar molta sort Alicia!!