La Iberian Modelling Week a l’IAC3

Durant aquests dies del 17 al 21 de juliol de 2023, es du a terme Iberian Modelling Week, un esdeveniment internacional anual que reuneix estudiants de màster, doctorat i últims cursos de grau en matemàtiques, física i enginyeria. Aquesta edició, que té lloc al Campus de la Universitat de les Illes Balears, situat a Palma, Mallorca, compta amb la destacada participació de l’institut com un dels organitzadors locals.

La Iberian Modelling Week és promoguda conjuntament per la Xarxa Portuguesa de Matemàtiques per a la Indústria i la Innovació (PT-MATHS-IN) i la Xarxa Espanyola de Matemàtiques i Indústria (math-in). Des de la seva primera edició el 2014 a Coimbra, l’esdeveniment ha estat un espai de trobada i col·laboració entre estudiants de diferents nacionalitats i universitats, no només de Portugal i Espanya, sinó de diverses parts del món.

Durant aquesta setmana activitats, els estudiants tenen l’oportunitat d’enfrontar-se a diferents problemes reals plantejats en un context industrial. D’entre els 5 problemes proposats al principi, al final s’ha terballat emb els problemes:

  • Optimització de rutes per a un conjunt de proveidors. Coordinador: Manuel Cruz, Departamento de Matemática, Instituto Superior de Engenharia do Porto (LEMA-ISEP-IPP), Porto, Portugal
  • Desenvolupament d’un algoritme per a la segmentació automàtica i guia d’intervenció crioblacional per a tumors demoides. Coordinador: Bartomeu Coll, Departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB i director de l’IAC3 (UIB)

Sense dubte, la Iberian Modelling Week és una oportunitat única per fomentar la col·laboració internacional, intercanviar experiències i coneixements, i promoure la importància de les matemàtiques aplicades en la resolució de problemes industrials.

Per a més informació consultar aquí.