Maria Teresa Mateu Lucena i Onofre Martorell Nadal, membres de l’IAC3, han estat seleccionats per gaudir de les beques de mobilitat EDUIB – Santander Universitat.

Maria Teresa Mateu Lucena i Onofre Martorell Nadal, membres de l’IAC3, han estat seleccionats per gaudir de les beques de mobilitat EDUIB – Santander Universitat.

Aquestes beques de mobilitat convocades per l’Escola de Doctorat de la Universitat de les Illes Balears (EDUIB), amb el cofinançament de Santander Universidades i Universia, estan destinades als estudiants de doctorat que, durant el curs acadèmic 2021-22, estiguin matriculats a la UIB en estudis oficials de doctorat i tindran una dotació de 4.000 euros cadascuna.

La finalitat de cada beca és ajudar econòmicament a fer una estada fora d’Espanya en una institució estrangera d’ensenyament superior o centre de recerca de prestigi fent treballs de recerca en el marc de la tesi doctoral. L’estada serà d’un mínim de tres mesos en cas de sol·licitar un ajut per facilitar l’obtenció de la Menció Internacional al títol de Doctor i de sis mesos en cas de sol·licitar un ajut per a doctorats en règim de cotutela internacional. L’estada s’ha d’iniciar abans del 30 de setembre de 2022 i s’ha de completar, com a molt tard, abans de final de febrer de 2023.

Maria Teresa Mateu està realitzant el doctorat en Física, sota la direcció de Sascha Husa amb el tema “Decoding big data sets: strategies in parameter estimation for gravitational wave signals from LIGO sensitivity to future detectors”. Maite farà una estada de tres mesos, entre setembre i desembre del 2022, al Max Planck Institut für Gravitationsphysik de Hannover, Alemanya. Treballarà amb el Dr. Frank Omhe amb l’objectiu principal de posar a punt els models teòrics de forma d’ona i les rutines emprades per l’estimació de paràmetres de les dades observades durant el pròxim període d’observació d’ones gravitacionals. Maria Teresa és becaria FPI-CAIB, autora principal d’un article i coautora a diversos altres publicats a revistes internacionals. També ha participat a diversos congressos internacionals i recentment ha obtingut un premi en un d’ells.

Onofre Martorell Nadal és estudiant de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, sota la direcció d’Antoni Buades i amb el títol “Geometrical image characterization and multi-exposure imaging”. Onofre va iniciar l’estada el dia 1 de febrer de 2022 a la Universitat de Siegen, Alemanya, sota la supervisió del professor Michael Möller; i finalitzarà el 31 de juliol de 2022. La recerca duta a terme s’ubica en la resolució de problemes inversos utilitzant tècniques modernes d’aprenentatge profund. A més, Onofre gaudeix d’una beca FPI-CAIB i té publicats tres articles en revistes internacionals i dos articles en congressos internacionals.