L’IAC3 participa en la nova edició de Ciència per a Tothom 2023

Els passats 11, 12 i 13 de Maig membres de l’IAC3 han participat en la nova edició de Ciència per a Tothom 2023. Ciència per a Tothom és una fira de ciències que organitza la UIB anualment per fer divulgació de l’activitat investigadora dels grups de recerca de la UIB.

Desde l’institut s’han organitzat un total de 5 paradetes amb le següents activitats:

Ruta al caos a través d’imatges

L’activitat mostrarà distintes transformacions sobre una imatge per tal d’entendre la ruta al caos per duplicació de període.

El trencaclosques de la il·luminació

En aquest taller volem ensenyar als alumnes el funcionament del mètode HDR (high dinamical range), un mètode per a la millora de la il·luminació de les fotografies, que ve incorporat a la majoria dels telèfons mòbils actuals.

Juga amb les ones gravitacionals

Vols saber més sobre les ones gravitacionals i els forats negres? Aquí tindràs l’oportunitat de fer el teu detector d’ones gravitacionals amb Spacetime Quest. En aquest joc, tu ets el científic, i el teu desafiament és repartir sàviament un pressupost entre tots els subsistemes i diferents aspectes d’un detector d’ones gravitacionals, i competir amb els altres participants.

Física gravitacional

Paradeta explicativa sobre les ones gravitacionals i perquè són importants i interessants. Petit joc amb una tela que simula espai-temps amb el qual les persones podran interactuar, simular forats negres i veure com funciona la gravetat. Hi haurà monitors amb jocs i vídeos.

Sol, solet, vine’m a veure

El nucli de totes les activitats és el Sol. Amb aquest punt de partida explorarem els planetes del Sistema Solar i les seves òrbites; la grandària del Sol, els planetes i les estrelles i la seva distància respecte de la Terra; l’interior i l’atmosfera del Sol, així com les taques solars i l’activitat solar.